Stațiunea Științifică UBB - Danubius

Danubius

Stațiunea științifică UBB – Danubius este situată în localitatea Coronini, județul Caraș-Severin, pe malul Dunării, în Parcul Natural Porțile de Fier, fiind modernizaă și dotată cu fonduri nerambursabile prin programul POR, valoarea investiției fiind de 3.787.578,27 lei.

Stațiunea are două laboratoare științifice coordonate de facultățile Universității Babeș-Bolyai și echipate la nivel superior: Laboratorul de Biogeografie și Conservare a Biodiversității coordonat de Facultatea de Biologie și Geologie, respectiv Laboratorul pentru Investigarea Factorilor de Mediu coordonat de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului. Pe lângă infrastructura de cercetare, stațiunea oferă facilități de cazare, de servire a mesei și spații pentru organizarea de activități cu caracter educațional, fiind destinată, în același timp, practicii de specialitate a studenților de la toate programele de studii din cadrul universității, cât organizării de seminarii, ateliere și miniconferințe științifice, școli de vară. Stațiunea are două corpuri de clădire.


Corpul A

Danubius Corp A

Corpul A cuprinde, la parter, cele două laboratoare, o sală de conferințe și alte spații. La mansardă există 11 camere de cazare (2 locuri/cameră), cu baie proprie fiecare, 2 apartamente cu dormitor, baie, chicinetă și cameră de zi.


Corpul B

Danubius Corp B-1
Danubius Corp B-2

Corpul B dispune, la parter, de o bucătărie și o sală de mese, 2 camere pentru cazare (2 locuri/cameră), cu baie proprie, în timp ce la mansardă există 7 camere cu o capacitate de cazare pentru 3-4 persoane/cameră, fiecare cu baie proprie.