BBTE – Danubius Kutatóállomás

Danubius

A BBTE Danubius Kutatóállomása Krassó-Szörény megyében, Lászlóvárán található, a Duna partján, a Vaskapu Nemzeti Parkban; az állomás a Regionális Operatív Program (Programului Operațional Regional – POR) keretében, vissza nem térítendő támogatásból újult meg, és kapott modern felszereltséget, a befektetés összértéke 3.787.578,27 lej.


A kutatóállomáson két tudományos laboratórium működik, amelyeket a Babeș–Bolyai Tudományegyetem karai koordinálnak, ezek magas színvonalú felszereltséggel rendelkeznek: a Biogeográfiai és Biodiverzitás-védelmi Laboratóriumot a Biológia és Geológia Kar koordinálja, a Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar pedig a Környezeti monitoring Laboratóriumot. A kutatási infrastruktúra mellett a kutatóállomás szállást, étkezést és tereket kínál oktatási tevékenységek megszervezéséhez, ugyanakkor lehetőséget biztosít az egyetem összes tanulmányi programja hallgatóinak szakmai gyakorlatára, valamint szemináriumok, műhelyek és minikonferenciák, nyári egyetemek lebonyolítására.
A kutatóállomásnak két épülete van.

A épület

Danubius Corp A

Az A épület földszintjén két laboratórium található, egy konferenciaterem és más helyiségek. A tetőtérben 11 szállásszoba (2 férőhely/szoba) van, mindegyik saját fürdőszobával rendelkezik, valamint 2 apartman hálószobával, fürdőszobával, konyhasarokkal és nappalival.

B épület

Danubius Corp B-1
Danubius Corp B-2

A B épület földszintjén egy konyha és egy étkező található, 2 szoba (2 férőhely/szoba), saját fürdőszobával, a tetőtérben pedig 7 szoba, mindegyik 3-4 fő elszállásolására alkalmas, és saját fürdőszobával rendelkezik.