Facultatea de Matematică și Informatică

Motto: Your Career, Our Duty

Componentă importantă a unei Universităţi de mare prestigiu şi anvergură, Facultatea de Matematică şi Informatică, este în acest moment o împletire fericită de tradiţie şi actualitate, de modernitate şi experienţă.

Domeniul Matematică din Universitatea Babeş-Bolyai realizează în 2015 o clasare excelentă în topul Best Global Universities, realizat de US News & World Report. După ce în 2014, domeniul Matematica din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai se situa pe poziţia 81, ȋn 2015 clasamentul „The world’s best universities for Mathematics” aşează Matematica de la UBB pe un extrem de prestigios loc 63. Această clasificare (din nou cea mai bună din România) este o recunoaştere firească a valorii Şcolii de Matematică din România şi în particular de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazată pe tradiţie, muncă şi seriozitate într-un climat de competiţie onestă.

Pe de altă parte, dacă Cluj-Napoca a devenit un centru important de IT&C pe harta Europei, acest lucru s-a ȋntâmplat şi datorită bunei pregătiri a absolvenţilor de Informatică din facultatea noastră. Multe firme din domeniul Informaticii, atât autohtone dar şi cu capital străin îşi au sediul la Cluj-Napoca, oraşul constituindu-se azi ca un adevărat pol de dezvoltare de soft şi de IT, atât la nivel naţional cât şi european, un adevărat „Silicon Valley” în inima Transilvaniei. Absolvenţii de Informatică din Universitatea Babeş-Bolyai sunt extrem de bine apreciaţi de către companiile de profil, existând o adevărată „vânătoare de creiere” ȋncă din anii facultăţii.

În acelaşi timp, atât Matematica, cât şi Informatica din Universitatea Babeş-Bolyai dispun de o bază materială solidă şi de suportul uman corespunzător: laboratoare performante, biblioteci bine dotate, programe academice şi de cercetare moderne, programe de practică şi de perfecţionare atractive, cooperări naţionale şi internaţionale profitabile.

Un rol important ȋn poziţionarea competitivă a Facultăţii de Matematică şi Informatică ȋn universitate şi societate ȋl au şi liniile de studiu maghiară şi germană. Programele de studiu ȋn limba maghiară precum şi specializarea de Informatică-cu limba de predare germană (realizată cu sprijinul a trei companii de prim rang din domeniul Informaticii (EBS-NTT DATA România, MHP România şi Porsche AG Germania)) atrag foarte mulţi candidaţi şi au o foarte bună reputaţie ȋn rândul angajatorilor.

Ca un ultim şi în acelaşi timp temeinic argument stau generaţii întregi de absolvenţi excepţionali de Matematică şi Informatică, răspândite în toată ţara şi în întreaga lume, la şcoli generale sau licee de prestigiu, în firme şi companii de IT, în cercetarea fundamentală sau aplicată, în universităţi de prim rang din România, Europa Occidentală sau America.

DEPARTAMENTE

Acest conținut este găzduit de o terță parte. Afișând conținutul extern acceptați termenii și condițiile de la www.youtube.com.