Program întâlniri/repetiţii:
Luni, Joi ora 19.00, sala Echinox, str. Universităţii, nr. 7-9
Emil Crişan - emillucicrisan@yahoo.com
O misiune? - teatru, prietenie şi distracţie.
Aparent trupa de teatru a facultăţii de Business, BUSINESS CLASS este compusă din studenţi de la mai multe facultăţi : Business, Ştiinţe Economice şi Geografie. Deşi este o trupă de amatori, încearcă să pună în scenă comedia.
Adresa: Str. Universitatii 7-9, Cluj-Napoca
Tel./Fax: 0264-405300 int 5436
E-mail: paul.remes@ubbcluj.ro
Web: http://mugurelul-folk.stud.ubbcluj.ro/
Coordonator artistic: Prof. Coregraf Remeș Paul Alexandru
e-mail: paul.remes@ubbcluj.ro
tel.: 0743123903
Coregraf: Remeș Alina
Ca toate ansamblurile studenţeşti are o calitate deosebită: este veşnic tânăr.
Ansamblul Folcloric Studentesc MUGURELUL a luat fiinta in toamna anului 1969 sub egida Universitatii "Babes-Bolyai" si este unul din cele trei ansambluri studentesti ale centrului nostru universitar.Ansamblul a participat de-a lungul anilor la zeci de festivaluri studentesti locale si nationale, participari finalizate cu multe premii si trofee. Veselia, ritmul si muzica, exprimate prin dansurile populare romanesti, constituie un document etnografic de prima marime pentru ca orice spectator sa-si poata forma o imagine elocventa a bogatiei sufletesti a poporului roman. Repertoriul ansamblului se compune din dansuri reprezentative pentru folclorul romanesc din Transilvania, iar melodiile interperetate de orchestra si solistii vocali evidentiaza bogatia si frumusetea folclorului românesc.
Program întâlniri/repetiţii:
Luni, Miercuri ora 20.00, Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos", str. I.C.Brătianu, nr.26
Iszlai Camil Zsolt - iszlaicz3@yahoo.com
Ce înseamnă CASA FOLCLORICĂ?!
Nu neapărat un loc de desfăşurare, ci mai degrabă timpul activităţilor populare, exclusiv tradiţionale maghiare studenţeşti. În această "casă" nu pătrund alte activităţi decât dansuri şi cântece populare; lucrări manuale, confecţionarea şireagurilor de mărgele; păstrarea portului popular şi a obiceiurilor străvechi.
"Casa Folclorică" s-a înfiinţat în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", în anul 2004, având la început, doar câţiva membrii. Din 2005, prin eforturi organizatorice şi cu ajutorul domnului Pillich Balázs, instructorul ansamblului "Szarkaláb", s-a pus la punct un grup omogen şi stabil, care se poate numi ansamblu. Cei care realizează că tradiţiile din Ardeal necesită să fie apreciate şi totodată păstrate, sunt aşteptaţi la "Casa Folclorică", uşa ansamblului rămânând în continuare deschisă celor dornici să ni se alăture.
Program întâlniri/repetiţii:
Luni ora 20.00, sala Eminescu, Facultatea de Litere
Prof.univ.dr. Egyed Emese, egyed_emese@upcnet.ro
Grupul de Teatru Literar Universitar THÉ-TRUPP îşi propune realizarea unor producţii artistice prin studierea literaturii maghiare şi a literaturii universale. Se pune accent pe dezvoltarea personalităţii individului prin limbajul teatrului. Activitatea grupului se compune din reuniuni de pregătire (vizionare de spectacole, întâlniri cu oameni de teatru, lecturi dirijate şi pregătirea evenimentului teatral).
Program întâlniri/repetiţii:
Angela Mironescu -
"Blue genes" este o trupă entuziastă, gata să se lase provocată de orice piesă.
BLUE GENES a fost înfiinţată în anul 2004 dintr-o altruistă dorinţă de exprimare a unui grup de studenţi de la Psihologie. Pentru studenţii trupei, teatrul este o distracţie luată în serios. Teatrul este modalitatea lor de exprimare. Prin artă se poate obţine şi exprima libertatea spiritului uman.
Program întâlnire/repetiţii:
Luni, Joi ora 19.00, Facultatea de Ştiinţe Economice
Conf.univ.dr. Diana Filip, dafilip@econ.ubbcluj.ro
Alexandra Tîrca, alexandra_tirca@yahoo.com
Deşi foarte tânără a reuşit în scurt timp să pună în scenă piesa de teatru < Miss . miss > de Ştefan Goanţă cu care a avut un prim spectacol şi un prim succes cu ocazia sărbătoririi zilei de 8 Martie 2006 la sediul FSEGA. Trupa de Teatru a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a luat fiinţă în luna februarie 2006.
Trupa de Teatru este condusă de conf. univ. dr. Diana Andrada Filip - din partea cadrelor didactice şi de stud. Alexandra Ţîrca, stud. Liviu Deceanu - din partea studenţilor.
Regizorul trupei este stud. Lucian Mihai Rad (student în anul III la Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB, clasa profesorilor Cristina Pardanschi şi Cornel Răileanu).
Marţi, Vineri ora 19.30, cantina Observator
Mihaela Comşiţ - ellishor@yahoo.com
A fost, vrem, nu vrem, de multe ori muzica supravieţuirii noastre pentru frumos!
A fost poezia muzicii noastre, de multe ori prinţesă, de multe ori cenuşăreasa. Parcă în nici o altă muzică nu ne regăsim, mai ales atunci când ne este mai greu, aşa cum ne regăsim în muzica folk. Printr-o coincidenţă fericită această muzică răsună acum şi pe scena universităţii noastre datorită a două studente talentate de la facultatea de Ştiinţe Economice .
Program întâlniri/repetiţii:
Duminica, ora 18.00, "Asociaţia Christiana" Mănăştur
Ionuţ Amarinii - lissandru@yahoo.com
Obiectul activităţii acestui grup îl constituie muzica bizantină.
Grupul psaltic " Sf Roman Melodul" format din studenţi ai facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" activează de 4 ani, susţinând o activitate muzicală intensă prin concerte, imprimări audio şi prestaţii la strană în cadrul slujbelor bisericeşti.
Membrii săi îşi propun restaurarea unui tezaur odinioară omniprezent în cultura eclezială. Secularizarea cultului a generat o acţiune de restrângere a acestui fenomen, ajuns în secolul XIX în Ţările Române la un apogeu înfloritor. Având o notaţie muzicală specifică precum şi o rezonanţă aparte menită să aplece auditoriul spre rugăciune, această muzică începe să aibă în ultimii ani parte de o renaştere, direcţie la care o contribuţie importantă o au , pe lângă cercetători şi astfel de grupuri de interpreţi.
Program întâlniri/repetiţii:
Marţi, Miercuri ora 20.00, sala Echinox, str. Universităţii, nr. 7-9
Andra Suciu - caliope_i@yahoo.com
FUSION este o trupă de dans modern cu infuenţe de jazz-dance şi balet modern. Fusion a prins viaţă în toamna anului 2004 şi numără studenţi de la diferite facultăţi din universitate . În dansul modern mişcările sunt libere, coregrafiile fiind produsul creativităţii fiecărui coregraf în parte, ceea ce duce la dezvoltarea unor importante calităţi şi anume imaginaţia şi creativitatea.
Program întâlnire/repetiţii:
Miercuri, ora 19.00, Facultatea de Ştiinţe Economice
Conf.univ.dr. Mirela Popa, mpop@econ.ubbcluj.ro
Muzica, dansul, teatrul şi poezia sunt mai importante şi mai necesare ca niciodată.
Valoarea activităţiilor culturale şi artistice precum şi necesitatea practicării acestora în mod consecvent, sunt unanim recunoscute şi acceptate de către studenţi.
Creaţia luminează spiritul şi antrenează mecanismul vieţii interioare. Plăcerea estetică sporeşte semnificativ când este trăită şi împărtăşită de mai mulţioameni. Aşa cum arăta M. Kogălniceanu: "Societatea nu este alta decât comunicaţia uşoară şi slobodă a persoanelor, a bucuriilor şi a ideilor" ("Scrieri alese", 1956).
Calităţile artistice ale studenţilor amatori trebuie în permanenţă cultivate. Perseverenţa în derularea acţiunilor artistice şi culturale contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre studenţi, la socializarea activă a întregii colectivităţi.
Program întâlnire/repetiţii:
Joi, ora 20.00, Facultatea de Ştiinţe Economice
Asist. Drd. Edmond Nawrotzki Torok, ibycos@gmx.net
Drd. Angela Filip, flpangela@yahoo.com
Persoana de contact: Andrei Dragusanu, tel 0742876865
Grup format din 5 studenti ai Universitatii, având diferite aparitii scenice în mediul studentesc
Program întâlnire/repetiţii : lunar, Facultatea de Litere
Conf.univ.dr. Diana Adamek
Cercetări interdisciplinare de imagologii comparate: imagini ale spaţiului mediteranian.
Program întâlnire/repetiţii: Miercuri, ora 18.00, sala 109, Facultatea de Litere
Asist.univ. Varga Ildiko, ildikovus@yahoo.com
Lector Outi Kultalahti
Ing. Mircea Albu, albu_mircea1943@yahoo.com
La 17 octombrie 1969, într-un moment de cumpana pentru fotografia studenteasca clujeana, ia nastere din initiativa a trei studenti: Ploscaru Stelian, Toro Zoltan si Mircea Albu, cercul foto al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca. Considerând fotografia ca mijloc de exprimare cu o forta expresiva deosebita, cu acces nemijlocit la public, indiferent de vârsta, categorie sociala, conceptii sau limba vorbita, au impus acest crez tuturor celor care ani de-a rândul au trecut pragul acestui loc primitor, transformându-l dintr-un Cerc foto într-un Fotoclub recunoscut în foarte scurt timp în tara si peste hotare. Domeniile de activitate ale Fotoclubului sunt axate pe fotografie artistica, tehnica fotografica si dispozitive.
Program întâlnire/repetiţii:
lunar, Facultatea de Litere
Prof.univ.dr. Ştefan Borbely, stefanborbely@yahoo.com
Cercul promovează o deschidere interdisciplinară, asigurând dezbateri pe teme de imagologie, simboluri, religie, studiul comparat al mentalităţilor, psihanaliză, psihocritică, psihologie politică, psihoistorie, filosofie. Se adresează studenţilor de la diferite facultăţi.
Program întâlnire/repetiţii:
- locul susţinerii: Clădirea Centrală UBB, Amfiteatrul "Augustin Maior", sala 239
- data şi ora susţinerii: în fiecare luni şi joi de la ora 20
Alte informaţii: Corul Visszhang
- persoana de contact: Molnár Botond (conductor)
- telefon: 0723707347
- e-mail: karnagy@visszhangkorus.ro
- pagină de web: http://www.visszhangkorus.ro
Program întâlnire/repetiţii: Miercuri, ora 19.00, Facultatea de Ştiinţe Economice
Conf.univ.dr. Mirela Popa, mpop@econ.ubbcluj.ro
Lect.univ.dr. Dana Bako, danae@econ.ubbcluj.ro
Program întâlnire/repetiţii:
Miercuri, ora 19.00, Facultatea de Ştiinţe Economice
Lect.univ.dr. Dana Bako, danae@econ.ubbcluj.ro
Conf.univ.dr. Mirela Popa, mpop@econ.ubbcluj.ro
Program întâlnire/repetiţii:
Lector dr Horea Poenar