Complexul de Natație

Complexul de Nataţie „Universitas”, situat în Complexul Sportiv Universitar „Iuliu Haţieganu”, reîntregeşte complexul de baze sportive(terenuri şi săli de sport), aflate în patrimoniul Universităţii „Babeş-Bolyai”. A fost inaugurat la 27 septembrie 2009, iar de la 01 februarie 2010 s-a deschis, propriu-zis, pentru activitatea didactică de înot dar, şi pentru publicul larg. Reprezintă, în primul rând, o bază didactică pentru studenţii F.E.F.S. care îşi desfăşoară, zilnic, orele de nataţie; de agrement pentru alte persoane, dar şi o bază de iniţiere în tehnica de înot pentru copii şi adulţi.

Complexul oferă un bazin de dimensiuni olimpice(50 x 20,6 metri), cu 8 culoare prevăzute cu block-start-uri; cu o temperatură a apei cuprinsă între 26 -28 ºC, iar a mediului ambiant de 28 - 30 ºC şi o adâncime cuprinsă între 1,80 şi 2,00 metri. Calitatea apei de îmbăiere este verificată, în permanenţă,  chimic şi microbiologic,  de o instalaţie automată ultramodernă de tratare a apei.
Complexul beneficiază de vestiare şi săli de duş dispuse pe trei niveluri, săli de curs pentru studenţi, birouri pentru profesori şi un cabinet medical. Are în dotare şi o tribună pentru spectatori cu o capacitate de 556 locuri.

Serviciul de salvamari este prezent pe toată durata orarului de funcţionare al bazinului,. Publicul larg are acces in permanenţă în acest interval orar, prin achiziţionarea unui bilet/abonament, în timp ce activitatea didactică a studenţilor are loc în paralel cu alte activităţi, pe culoarele rezervate.

La bazinul mic, temperatura apei este cuprinsă între 30 – 32° C, iar adâncimea între 0,80 – 1,20 m.
La bazinul mare, 
temperatura apei este cuprinsă între 26 – 28° C, iar adâncimea între 1,8 - 2 m.

Sala de forța

În cadrul Compexului de Natație al Universității a fost amenajată o sală de forță, deschisă publicului din data de 1 octombrie 2015.