Matematika és Informatika Kar

Mottó: Your Career, Our Duty

Egy neves és nagyszabású Egyetem fontos részeként a Matematika és Informatika Kar jelen pillanatban sikeresen összekapcsolja a hagyományt és az időszerűséget, a modernitást és a tapasztalatot.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem matematika szakterülete 2015-ben kiváló helyezést ért el a US News & World Report által összeállított Best Global Universities nemzetközi egyetemi rangsorban. Miután 2014-ben a Babeș–Bolyai Tudományegyetem matematika szakterülete a 81. helyen szerepelt, 2015-ben a The world’s best universities for Mathematicsrangsorbanrendkívül jó helyre kerül, a szakterület a 63. lesz. Ez a rangsorolás (romániai viszonylatban újból a legjobb) a Romániai Matematika Iskola munkájának, illetve közelebbről a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem matematikusai által felmutatott értékeknek a jogos elismerése, amelyek alapját a hagyomány tisztelete és a tisztességes versenyszellemben elvégzett munka képezi.

Másfelől, ha Kolozsvár az IT&C szektor fontos központjává válhatott Európa térképén, ez annak is köszönhető, hogy karunk informatika szakos végzősei jó felkészítésben részesülnek. Több informatikai cégnek, úgy a belföldieknek, mint a külföldi tőkével rendelkezőknek, Kolozsváron van a székhelye. A város valódi pólusa a szoftverfejlesztésnek és az IT szektornak nemcsak országos, hanem európai szinten is, igazi Szilícium-völgy Erdély szívében. A Babeş–Bolyai Tudományegyetem informatika szakos végzősei rendkívül keresettek a céges világban, már az egyetemi évek alatt igazi agyelszívásról beszélhetünk.

Mindezek mellett elmondható, hogy a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem matematika és informatika szakterülete szilárd anyagi alappal és megfelelő személyzettel rendelkezik: korszerű laboratóriumok, jól felszerelt könyvtárak, modern akadémiai és kutatási programok, attraktív szakgyakorlati és továbbképzési programok, gyümölcsöző hazai és nemzetközi szakmai együttműködés.

A Matematika és Informatika Kar egyetemen belüli és társadalmi versenyképességi helyzetében jelentős szerepe van a magyar és német tagozatoknak is. A magyar nyelvű képzési programok, valamint a német tannyelvű informatika szak (amelyet három elsőrangú IT-cég támogatásával sikerült elindítani: EBS-NTT DATA Románia, MHP Románia és Porsche AG Németország), nagyon sok jelentkezőt vonzanak, és rendkívül jó hírnévnek örvendenek a munkáltatók körében.

Legutolsó, de ugyanakkor alapvető érvként álljon itt a Matematika és Informatika Kar kiváló végzett hallgatóinak egész generációja, akik az országban és az egész világon tevékenykednek, általános iskolákban vagy neves középiskolákban oktatnak, cégeknél és IT vállalatoknál dolgoznak, az elméleti vagy alkalmazott kutatás területén, elsőrangú romániai, nyugat-európai vagy amerikai egyetemeken kamatoztatják tudásukat.

INTÉZETEK

Ezt a tartalmat harmadik fél tárolja. A külső tartalom megjelenítésével elfogadja a www.youtube.com általános szerződési feltételeit