Európai Tanulmányok Kar

Az Európai Tanulmányok Kara (FSE) az 1993-94-es tanévben, kezte meg működését, ekkor Össehosonlítási Felsőfoku Europai Tanulmányok néven, és 1995 májusában vette fel mostani nevét.

Közép-kelet Európa egyetlen szakegyeteme. Az Európai Tanulmányok karát, az Európai Bizottság által támogatott Tempus projekt keretében hozták létre, egy Európai konzorcium, olyan résztvevőkkel mint az Université Libre de Bruxelles, a Westfälische Wilhelms-Universität Münster, az Università Cattolica del Sacro Cuore Milano, a Università degli Studi di Milano, az Utrecht Egyetem, a University of Bradford, az Athén Egyetem és a Sussex European Institute.

A FSE négy szakra szervez felvételt (Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok, román nyelvű tanítással – nap és ID -, angol és német, üzleti diplomácia, menedzsment és európai közigazgatás, http://euro.ubbcluj.ro/category/oferta-de-studii-licenta/) és hét mesterképzésre (http://eura.ubbcluji.ro/category/oferta-de-studies-master/) a nezetközi kapcsolatok és az európai tanulmányok területén, valamint menedzselés, román,francia és német nzelven

Tanszék