Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar

A Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyik legmodernebb és legdinamikusabb kara, és a környezeti kérdésekben való felkészülést biztosítja alapképzésen, magiszteri és doktori képzésen, a legújabb, attraktív és népszerű szakokon: környezettudomány (román és magyar tannyelvű képzés), környezetföldrajz, környezetmérnöki, biotechnikai és ökológiai rendszerek mérnöki tudománya (alapképzés); kockázatértékelés és környezetbiztonság, környezetirányítás és környezetvédelem, környezetminőség és energiaforrások, hulladékértékesítés mérnöki, valamint a fenntartható fejlődés és környezetmenedzsment magiszteri szakokon.

Az elmúlt évek során karunk fejlődött, és folyamatosan alkalmazkodott az oktatási politikák és a környezeti stratégiák keretében népszerűsített elvárásokhoz, megpróbálván ugyanakkor választ adni az egyre nagyobb igényű munkaerő-piaci elvárásoknak.

Karunk szemléletmódját az alábbiakban foglalhatjuk össze:

  • a két konvergens szakterületre (környezettudomány és környezetmérnöki) összpontosító oktatás;
  • korszerű kutatás, amely három sajátos irányvonalon is kimagasló: környezeti tényezők minőségének felmérése; környezeti radioaktivitás; környezeti, technológiai kockázatok, és katasztrófamenedzsment.
  • a közösségnek nyújtott szolgáltatások.

INTÉZETEK

 

Ezt a tartalmat harmadik fél tárolja. A külső tartalom megjelenítésével elfogadja a www.youtube.com általános szerződési feltételeit